X

دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی

دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی

بسیاری از استارتاپ ها هستند که شروع به کار نکرده با شکست مواجه می شوند لذا بررسی دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی می تواند هشدار و راهنمای خوبی برای موفقیت ما در کسب درآمد از اینترنت باشد. یقینا شروع هر کسب و کار اینترنتی با بایدها و نبایدهایی همراه است و اگر در مسیر کارشان آنها را رعایت نکنند با شکست مواجه خواهند.

شاید برای شما هم سوال باشد که چرا از بین این همه استارتاپ تعدادی موفق شدند و بسیاری در کسب درآمد از اینترنت شکست خوردند و ناموفق بودند. شناخت دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی می تواند ما را در رسیدن به موفقیت و کامیانی کمک کند. ( عوامل موفقیت استارتاپ ها در کسب درآمد از اینترنت)

تعریف و مفهوم استارتاپ

شاید تعجب آور باشد اگر گفته شود یکی از اولین و مهم ترین دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی نداشتن معنا و مفهوم استارتاپ است. برخی از افراد که به دنبال کسب درآمد استارتاپی هستند معنای درست و واقعی آن را نمی دانند. اگر از این افراد پرسیده شود، استارتاپ یعنی چه ؟ متاسفانه جواب درستی برای گفتن ندارند و یا جواب غلطی و اشتباهی می دهند.

خیلی از افراد فکر می کنند راه اندازی یک سایت با سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا جوملا یا هر چیزی دیگری یعنی شروع یک استارتاپ. در صورتی این چنین نیست. استارتاپ یعنی ایده ای که حرفی برای گفتن داشته باشد. یعنی توسط آن ایده شما بتوانید مطرح شوید. استارتاپ یعنی برنامه ای برای مطرح شدن و مطرح کردن.

استارتاپ به این معنی نیست که ایده ای داشته باشید که برای اولین بار است در اینترنت اجرا شده باشد. ممکن است خیلی از استارتاپ ها از ایده های قدیمی استفاده کنند، ولی حرفی برای گفتن داشته باشند. یعنی دقیقا همان ایده های قدیمی را تکرار نکنند. متاسفانه خیلی از افراد فکر می کنند به هر کسب و کار جدیدی که در اینترنت راه اندازی می شود استارتاپ می گویند در صورتی که این گونه نیست. یک استارتاپ می تواند در فضای فیزیکی و در کسب و کارهای سنتی هم شکل بگیرد.

 بررسی دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی

پس از تعریف معنای استارتاپ که به معنای ایده ای که حرفی برای گفتن دارد به بررسی دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی می پردازیم برخی از عوامل عبارتند از :

۱- استفاده از ایده های خام و ناپخته در کسب درآمد

یکی دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی، راه اندازی استارتاپ به صورت عجله ای و خام جهت کسب درآمد از اینترنت است و یا اینکه برای راه اندازی استارتاپ از ایده های قدیمی، و یا به اصطلاح ناپخته استفاده کنند. بسیاری از افراد هستند که فقط برای مطرح شدن خود استارتاپی را راه اندازی می کنند. که فقط بگویند ما هم هستیم! نه هدفی برای این کار دارند نه تحقیق انجام داده اند.

نکته جالب دیگر اینکه افرادی را می توان دید که برای راه اندازی استارتاپ خود کلی زمان و هزینه گذاشته اند ولی استارتاپی را راه اندازی کرده اند که اصلا بازار هدف خوبی ندارد یا اینکه بازار هدف خیلی محدودی دارد. اینگونه استارتاپ ها در ابتدای راه شکست می خورند.

باید با تحقیق و بررسی کامل استارتاپ کسب درآمد اینترنتی را راه اندازی کرد . لذا استارتاپی که راه اندازی می شود باید دارای بازار هدف بزرگ و مشتریان گسترده باشد. انعطاف پذیر و قابل گسترش و تکرار پذیر باشد. یعنی مخاطبان آن نیازمند آن استارتاپ باشند و همیشه از محصولات و خدمات آن استارتاپ استفاده کنند. خیلی از دوستان فکر می کنند که مشتریانشان فقط به یک نوع محصول نیاز دارند و محصولات خود را بسیار محدود می کنند و قصد گسترش آن را ندارند. در واقع به نیاز مشتریان خود اهمیت نمی دهند و همین باعث شکست استارتاپ آن ها می شود.

۲- تقلید کردن و استفاده از ایده های تکراری

ایده تکراری یکی دیگر دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی می باشد. افرادی هستند که با ایده های تکراری قصد دارند استارتاپ خود را راه اندازی کنند و با بزرگانی که از قبل در این حوزه ها بوده اند رقابت کنند. به عنوان مثال سایت های زیادی در زمینه تبلیغات کلیکی و یا پاپ آپ در ایران فعالیت می کنند که خیلی هم موفق هستند ولی این دلیل نمی شود که شما بخواهید با این سایت ها رقابت کنید.

رقابت با بزرگان محکوم به شکست است اگر حرف جدیدی برای گفتن نداشته باشید و بخواهید دوباره همان ها را تکرار کنید. سایت دیجیاتو بعد از زومیت کارش را شروع کرد که الان می بینید دیجیاتو هم در جایگاه خوبی قرار دارد. دلیلش این بود که دیجیاتو حرف های زیادی برای گفتن داشت. باید تلاش کنید اگر ایده ای را تقلید و یا استفاده می کنید حرفی برای گفتن داشته باشید.

۳- استفاده از ایده های کپی در کسب درآمد

از دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی ، کپی برداری استارتاپ های ایرانی از سایت ها و ایده های خارجی است. ممکن است بعضی وقت ها ایده های کشورهای خارجی در کشور های دیگر جواب دهد ولی نه برای هر ایده ای. بسیاری از ایده هایی که در کشورهای دیگر هم موفق بوده است بیشتر به خاطر نوع فرهنگ و اقتصاد و دیگر موارد آن ها بوده است. و الزاما موفقیت این ایده ها و استارتاپ ها هیچ وقت در ایران تضمین شده نیست. در این که آپارات کپی شده از یوتیوب است و موفق ترین سایت اشتراک ویدئو در ایران است شکی نیست. ولی این دلیل نمی شود که شما هم بیایید دوباره همین ایده را راه اندازی کنید.

۴- نیروی انسانی نامناسب

یکی دیگر از دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی که اتفاقا زیاد به چشم می خورد استخدام و استفاده از تیم نامناسب است. خیلی از افراد را می شناسم برای راه اندازی تیم کاری خود و یا شریک برای راه اندازی کسب و کار خود از افرادی که تخصص کافی در این زمینه ندارند استفاده می کنند. خیلی ها را دیدم بنا به دوستی قبلی با یک سری از افراد، آن ها را به عنوان تیم استارتاپ خود انتخاب می کنند. که اصلا درست نیست.

شاید این افراد این تصور را دارند چون با هم دوستان خوبی در دانشگاه یا فضاهای مجازی بوده اند حتما در کارشان هم با هم موفق هستند. در صورتی که این طور نیست. باید در انتخاب تیم و نیروی انسانی خود دقت کنید. باید افرادی که در کارشان متخصص هستند را برای راه اندازی استارتاپ خود انتخاب کنید. نیروی انسانی و تیم استارتاپ باید تکمیل کننده هم و در حوزه خود متخصص و کاربلد باشند.

۵- شبکه سازی نادرست برای کسب درآمد اینترنتی

یکی دیگر از دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی شبکه سازی نادرست و بدون هدف است. بسیاری از افرادی که استارتاپی را در ایران راه اندازی می کنند قادر به گسترش کسب و کار خود از طریق جوامع مجازی نیستند. قادر به گسترش ارتباط خود در شبکه های اجتماعی نیستند. خیلی از افراد به اشتباه فکر می کنند هرچه تعداد دوستان یا دنبال کنندگانشان در شبکه های اجتماعی بیشتر باشند عامل موفقیت کسب و کارشان است. در صورتی که این طور نیست.

تنها عضوگیری و دنبال کننده مهم نیست گاهی کمیت در مقابل کیفیت ارزشی ندارد .کیفیت دوستان و دنبال کنندگان شما در شبکه های اجتماعی بسیار مهم است. مثلا افراد زیادی در شبکه اجتماعی لینکدین بدون اینکه تخصص طرف را بداند او را دنبال می کند. چه دلیلی دارد کسی که حوزه کاریش با شما یکی نیست و اصلا هیچ ربطی به شما ندارد را دنبال کنید یا برعکس آن؟ توصیه می شود به صورت هدفمند لیست دوستان خود را در شبکه های اجتماعی گسترش دهید.

۶- عجول بودن و نداشتن صبر در کسب و کار اینترنتی

متاسفانه عاملی که بسیاری از استارتاپ ها را در شروع و یا ادامه کسب درآمد از اینترنت از بین می برد نداشتن صبر و حوصله  است. به این موضوع بارها در سایت پول یابی اشاره کردم که در هر کسب و کاری باید صبر داشته باشید تا به نتیجه ایده آل خود برسید. بعضی از دوستان انتظار یک شبه پول دار شدن و کسب ثروت میلیونی را دارند. البته خیلی ها این طور پول دار شدن را دوست دارند. ولی در استارتاپ ها پتانسیل همچین چیزی وجود ندارد.

برای مثال و نمونه اسنپ از سال ۹۳ فعالیت خود را آغاز کرد. اگر یادتون باشد در آغاز به این شکل و معروفیت نبود که الان به اسنپ تبدیل شده است و اسمش سر همه زبان ها است. پس در رسیدن به نتیجه مورد نظر خود باید صبر داشته باشید. بعضی از استارتاپ ها را دیده ام که بعد از ۲ یا ۳ سال به درآمد زایی رسیده و معروف شده اند. در کسب درآمد از اینترنت باید صبور بود.

سخن پایانی دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی

آنچه گفته شد برخی از دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی بود و مطمئن باشید که عوامل و دلایل دیگری هم برای شکست در کسب و کار اینترنتی وجود دارد. برای موفقیت در کسب و کار سعی کنید با رعایت این موارد از شکست استارتاپ خود جلوگیری کنید. در راه اندازی استارتاپ خود هیجان زده نباشید البته این امری کاملا طبیعی است و ممکن است هر کسی در شروع راه اندازی استارتاپ خود درگیرش شود. ولی در کل سعی کنید جو زده نشوید چون باعث می شود که از هدف اصلی خود در استارتاپ تان دور شوید و طعم شکست را بچشید.

معقول نیست که با آگاهی از دلایل شکست استارتاپ ها در کسب درآمد اینترنتی ما باز همان راه را برویم . لذا با عبرت گرفتن از آنها باید استارتاپ کسب درآمد از اینترنتی راه اندازی کنیم که حرفی نو برای گفتن داشته باشد و بتواند نیاز و خواسته مشتری را به بهترین شکل مهم برطرف کند. این کلید موفقیت در کسب درآمد از اینترنت می باشد. ( یافتن ایده های استارتاپی و کسب درآمد اینترنتی)

Related Post