X

نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل

نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل

نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل مجموعه توصیه ها و راهبردهایی هستند که برای انتخاب شغل مناسب به ما کمک می کنند. متاسفانه نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل توسط جویندگان کار رعایت نمی شود و این موجب بیکاری بیشتر و یا اتلاف وقتشان می شود . برای یافتن کار و شغل خوب فرقی ندارد که الان کارتان را از دست دادید و یا کلا بیکار هستند و دنبال کار می گردید مهم رعایت اصول کاریابی است.

شیوه های قدیمی کاریابی مثل خواندن آگهی روزنامه و مجلات احتمال یافتن کار را کم می کند کاریابی به شیوه قدیمی مربوط به گذشته است و  آن شیوه های یافتن شغل الان بازنشسته شده است. با پیشرفت فناوری و تکنولوژی روش های نوین کاریابی و استخدام  برای نیل به شغل دلخواهتان ایجاد شده است. به نظر می رسد مردم در یافتن شغل مدرن مهارت بیشتر یافتند

قدم اول از نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل

قبل از کاریابی باید مشخص کنید که چه چیزهایی را بلد هستید و به قول معروف با دست پر دنبال کار بروید. پس لازم به داشتن رزومه هستید  . در  سایت پول یابی ما دو مقاله شیوه نوشتن رزمه  ( آموزش نوشتن رزومه برای کار و استخدام) و مقاله ( نوشتن رزومه , نکات مهم در رزمه نویسی) را نوشتیم که به آنها نگاه کنید. قبل از هر کاری باید رزومه نوشته و یا آن رزومه‌ خود را به‌‌روز کنید. با مقدمه‌ای قانع‌کننده‌ و کوتاه آغاز کنید، و آنچه شما را متمایز می‌کند برجسته کنید. به علاوه باید رزومه‌تان را متناسب با کارفرمای آینده‌ خود تنظیم کنید. مراقب نباید‌های رزومه‌نویسی باشید.

هشت نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل

۱. شبکه‌سازی برای یافتن شغل خوب :

برای بسیاری از موقعیت‌های شغلی هرگز آگهی‌ای داده نمی‌شود. به این دسته فرصت‌ها «بازار شغلی نهان» (hidden job market) می‌گویند. برای پیدا کردن این کارها فرد باید راهی برای نزدیک شدن به آن فرصت پیدا کند. شبکه‌سازی برای یافتن فرصت‌های شغلی اهمیت فراوان دارد. حتی اگر کسانی که می‌شناسید مستقیما درباره‌ی استخدام خبری نداشته باشند این احتمال وجود دارد که آنها افراد دیگری را بشناسند که در این زمینه مطلع هستند. احتمالا در شبکه‌ی آشنایان فعلی شما سه شغل وجود دارد که مناسب شماست. اما کسی آن را به شما پیشنهاد نمی‌دهد چون کسی خبر ندارد که شما به دنبال آن شغل هستید! نام چند نفر از بانفوذترین آشنایان خود را فهرست کنید و با هر کدام که ممکن بود قرار ملاقاتی به صرف یک نوشیدنی یا ناهار ترتیب بدهید و بگویید می‌خواهید کار پیدا کنید.

– ارتباط با همکلاسی‌های دانشگاه

ما معمولا آدم‌های شبیه خودمان را دوست داریم. کسانی که اشتراکی با آنها داریم و ارزش‌ها و سرگرمی‌های‌مان شباهت دارند. یا اینکه با آنها به یک مدرسه یا دانشگاه رفته‌ایم. با همکلاسی‌هایی که در منطقه‌ی زندگی شما هستند در تماس باشید و هر هفته با سه نفر جدید آشنا شوید. اگر این ارتباطات را در حوزه‌ی کسب‌و‌کار مربوط خودتان برقرار کنید نتیجه‌ی بهتری هم می‌گیرید.

– شرکت در مراسم آنلاین و آفلاین

شبکه‌سازی را می‌توان به صورت حضوری و آنلاین انجام داد. شما می‌توانید به انجمن‌های حرفه‌ای مرتبط شوید. در گردهمایی فارغ‌التحصیلان دانشگاه شرکت کنید. با متخصصانی که در حوزه‌ی شما کار می‌کنند ارتباط برقرار کنید. این مورد شامل مراسمی می‌شود که سازمان‌ها تحت عناوین مختلف برگزار می‌کنند. در هر یک از این اجتماعات حداقل با یک آدم جدید که نمی‌شناخته‌اید صحبت کنید. اگر می‌توانید به فهرست شرکت‌کنندگان دسترسی داشته باشید حداقل یک نفر را که می‌خواهید با او صحبت کنید از قبل مشخص کنید و قراری تنظیم کنید که او را ببینید. بدون اینکه خودتان را تحمیل کنید به دنبال بهانه‌ای برای ادامه‌ی ارتباط در جلسات دیگر یا گرفتن توصیه‌ای برای فردی دیگر باشید.

– استفاده از شبکه اجتماعی لینکداین

ابزارهای آنلاین گوناگونی برای شبکه‌سازی وجود دارد. لینکداین یکی از تخصصی‌ترین آنهاست که برای شما امکان شبکه‌سازی با سایر متخصصین و اطلاع از اخبار استخدامی را فراهم می‌کند. لینکداین ابزاری مؤثر برای مرتبط شدن با آدم‌هایی است که برای کار شما اهمیت دارند. بر حسب نوع کاری که دارید، مهارت‌ها و صلاحیت‌ها، دانشگاه و علائق‌تان به دنبال بازار هدف‌تان بگردید و با آدم‌هایی که نظرتان را جلب می‌کنند ارتباط برقرار کنید. برای مثال اگر در بخش بیمه کار می‌کنید، می‌توانید با تمام رؤسا و دپارتمان‌های منابع انسانی این صنعت مرتبط شوید. همچنین می‌توانید اهدافی برای خودتان در نظر بگیرید. برای نمونه: «تا آخر ماه اردیبهشت با تمام مدیران میانی و دپارتمان‌های بیمه‌ی شهری که در آن ساکنم تماس برقرار می‌کنم.» شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توئیتر از دیگر ابزارهای برقراری ارتباط با فعالان حوزه‌ی تخصصی شما هستند.

۲-  توصیه ها برای کاریابی

توصیه‌ها نیز از سوی شبکه‌ی آشنایان شما به دست می‌آیند. با این روش بدون اینکه در جستجوی شغلی بوده باشید از شما دعوت می‌شود برای یک شغل درخواست بدهید. برخی شرکت‌ها برای کارکنانی که نامزدهای موفقی به آنها معرفی کند تشویقی در نظر می‌گیرند، موقعیتی که برای همه بُرد محسوب می‌شود. شما شغلی پیدا می‌کنید و معرف شما نیز بابت این کار پاداشی دریافت می‌کند.

۳. نیازمندی روزنامه‌ها و سایت‌های کاریابی و شغل

روزنامه‌های کاریابی به طور سنتی فرصت‌های موجود را آگهی می‌کنند. با اینکه این روزنامه‌ها هنوز هم وجود دارند بسیاری از آنها به شکل مجازی درآمده‌اند. شما می‌توانید از سایت‌هایی که به صورت آنلاین آگهی‌های کار را منتشر می‌کنند استفاده کنید.

۴٫ وبسایت شرکت‌های استخدام

اگر همین حالا کارفرمای مورد علاقه‌تان را می‌شناسید، چرا مستقیما به بخش استخدامی سایت آن شرکت سر نزنید؟ اگر موقعیت‌های شغلی سایت را زیر نظر بگیرید چه بسا آنچه در انتظارش بودید را شکار کنید. فهرستی از کارفرمایانی که به کار با آنها تمایل دارید تهیه کنید و به وبسایت آنها به طور دائم سر بزنید. اگر شرکت خاصی را مد نظر دارید ممکن است مدتی طول بکشد تا دقیقا پستی که با شرایط رزومه‌ی شما هماهنگ باشد پیدا کنید. اما اگر به اندازه‌ی کافی می‌توانید وقت بگذارید این روشی بهینه برای یافتن کار رؤیایی‌تان است.

۵. تماس مستقیم با شرکت ها

اگر کاری که دنبالش هستید را در فهرست استخدامی شرکت محبوب‌تان پیدا نمی‌کنید می‌توانید مستقیما با آنها تماس بگیرید. می‌توانید از تلفن یا ایمیلی که در بخش «ارتباط با ما»ی سایت پیدا می‌کنید استفاده کنید و با افراد داخل سازمان تماس بگیرید. می‌توانید از آنها درباره‌ی فرصت‌های شغلی سازمان در آینده یا مهارت‌هایی که به دنبالش هستند سؤال کنید. فراموش نکنید که رزومه‌ی خودتان را به هر ایمیلی که می‌فرستید پیوست کنید. به یاد داشته باشید که از این نوع برقراری ارتباط ممکن است همیشه به خوبی استقبال نشود. اما همیشه این شانس وجود دارد که درباره‌ی فرصت‌های شغلی که در راهند اطلاعاتی کسب کنید

۶٫ آژانس‌های کاریابی

از نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل استفاده از آژانس های کاریابی معتبر است  اگر به دنبال کمک حرفه‌ای برای کار پیدا کردن هستید، آژانس‌های کاریابی قطعا می‌توانند به شما کمک کنند. گرچه این روش هزینه‌ دارد سازمان‌هایی وجود دارند که از طریق آژانس‌های کاریابی استخدام خود را انجام می‌دهند زیرا فرایند یافتن و مصاحبه با داوطلبین را ساده می‌کند. همچنین به یاد داشته باشید که ممکن است دانشگاه شما واحدی برای راهنمایی در زمینه‌ی نوشتن رزومه و کاریابی داشته باشد. البته به هر آژانسی نروید شرکت های معتبر و قانونمند.

۷. کار به عنوان جایگزین موقت یا کارآموز

گاهی کارِ موقت در یک پست می‌تواند به کار دائم شما تبدیل شود. اگر بیکار هستید، پیدا کردن کاری موقت در یک شرکت عالی می‌تواند راهی بسیار خوب برای ورود شما به آنجا باشد. علاوه بر این روابط کاری که می‌توانید پیدا کنید برای آینده‌ی شما مفید است. بسیاری از آژانس‌های کاریابی می‌توانند به شما در یافتن یک کار موقتی، معمولی یا قراردادی کمک کنند. کارآموزی انتخاب خوبی برای دانشجویانی است که تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند. انجام کارهای داوطلبانه راه بسیار خوب دیگری برای برقراری ارتباط با صنایع ارزشمند است.

۸. فنون متمایز و خلاقانه برای نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل

در بازار رقابتیِ پیدا کردن کار، برخی از کارجویان به سمت روش‌های خلاقانه‌تری پیش رفته‌اند تا توجه دیگران را به خود جلب کنند. بیلبوردها، فرستادن ایمیل با تعداد بالا به همراه کپی رزومه‌ی کاری و حتی درج آگهیِ «آماده به کار» در نیازمندی‌های مختلف، تنها برخی از روش‌هایی هستن که افراد برای دیده شدن توسط کارفرمایان به کار گرفته‌اند. گرچه این روش‌ها ممکن است کارساز باشند، باید محتاط باشید. ممکن است بتوانید توجه مسئولین استخدام را جلب کنید همچنان که ممکن است پیامی نامناسب به آنها منتقل کنید. اگر می‌خواهید به سراغ ایده پردازی و تکنیک‌های خلاقانه بروید، اطمینان پیدا کنید روش شما در تناسب با شرکتی است که قصد دارید در آن استخدام شوید

سخن پایانی درباره نکات اصلی کاریابی و یافتن شغل

امروزه نسبت به گذشته بازار کاریابی و یافتن شغل مناسب خیلی فرق کرده است. شاید برای یافتن شغل مناسب به ترکیب این نکات هشت گانه برای رسیدن به کار نیاز باشد. ضمن اینکه باید توجه کنید که یافتن شغل و کار مناسب با روش های گوناگون و متنوع امکان موفقیتش بیشتر است.  هر کدام نقاط ضعف و قوتی دارند، بنابراین برای امتحان کردن انواع مختلف آن هراسی به دل راه ندهید. مهم این است که در رسیدن به کار و شغل خوب  هدفمند و با برنامه عمل کنید.

Related Post